Espaniaproducts
Image default
Recreation / Food

De werking en voordelen van lasercoderen

Dankzij de digitalisering wordt vrijwel iedere handeling contactloos. Ook coderen zal in de toekomst volledig contactloos worden. Momenteel is het lasercoderen, een betrouwbare vorm van contactloos coderen, een erg bekende en aantrekkelijke manier van coderen.

Via de handeling zal er een permanente codering op een product of verpakking worden geplaatst. De codering is mogelijk op diverse materialen, denk hierbij aan glas, keramiek, rubber, plastic, papier of gecoate en ongecoate metalen. Het coderen zal hierbij nauwkeurig en in hoog tempo plaatsvinden.

Werking van lasercoderen

Bij het lasercoderen zal de betreffende laser het bovenste, aanwezige laagje van de verpakking wegbranden, waardoor het laagje eronder zichtbaar zal worden. Deze onderste laag is hierdoor permanent en onuitwisbaar. De laser kan iedere gewenste tekst of informatie op de verpakking aanbrengen. Zelfs logo’s en andere plaatjes kunnen geplaatst worden op de verpakkingen.

Diverse typen lasers

Uiteraard zal er voor het laseren een bepaald type laser nodig zijn. Welk type laser dit zal moeten zijn, is afhankelijk van de applicatie en andere factoren. Toch kan er gezegd worden dat CO2, Fiber en Diode momenteel de belangrijkste typen lasers zijn voor de (verpakkende) industrie.

Vele soorten markeringen

Vrijwel alle lasers zijn tegenwoordig in staat om de verpakking of het product te voorzien van barcodes, Datamatrix-codes, serienummers, houdbaarheidsdata, product- en fabrikantinformatie, logo’s en afbeeldingen. De lasersystemen zijn duurzaam en snel, waardoor een laser graveermachine enorm aantrekkelijk is voor bedrijven. De lasers kunnen op hoge snelheid twee regels aanbrengen, waardoor de klus in korte tijd afgerond is.

In rap tempo te gebruiken

Een lasermachine is in veel gevallen zelfs via touchscreen te bedienen. De bedieners van de machine, ook wel de operators genoemd, kunnen hierbij zelf te kwaliteit en intensiteit van de lasers aangeven.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/