Espaniaproducts
Image default
Home and Garden

Vliegengordijnen uit Spanje

Wist je dat veel vliegengordijnen in Spanje worden gemaakt? De kattenstaart bijvoorbeeld is een echt Spaans product. Misschien heb je nog niet echt het idee wat een kattenstaart is, maar wij weten eigenlijk wel zeker dat als wij dit vliegengordijn omschrijven, je exact weet om welk gordijn het gaat. Een kattenstaart deurgordijn is namelijk een gordijn met allemaal plushe strengen. Elke streng voelt zacht en dik aan. En elke streng lijkt eigenlijk een beetje op een kattenstaart. Dat verklaart dus meteen de benaming van dit vliegengordijn. kattenstaarten worden trouwens gemaakt in allerlei kleuren. Echter blijven de zwarte en de grijze altijd nog favoriet bij veel mensen.

Vliegengordijn made in Spain

De kaartenstaart is niet het enige spaanse product. Ook veel kunststof vliegengordijnen worden in spanje gemaakt. Met de kunststof exemplaren bedoelen we dan eigenlijk dat de strengen in dat geval van kunststof zijn gemaakt. Soms zijn die strengen breed, maar je hebt ook gordijnen met spaghetti sliertjes. Ook kralengordijnen, dus vliegengordijnen met kralen aan strengen geregen zijn vaak afkomstig van Spanje of de omliggende landen. Natuurlijk zijn dit soort gordijnen ook via China te importeren. Maar de meeste Europese bedrijven doen dat niet. Omdat het verschepen vanuit China heel duur is. Bovendien is de kwaliteit van producten van Europese landen vaak beter. Tevens kun je bij productie uit Europese landen ervan uit gaan dat er met veilige grondstoffen wordt geproduceerd.

Vliegengordijn in Nederland kopen

Voor een mooi vliegengordijn hoef je zelf echt niet helemaal naar Spanje te reizen. Bedrijven in Nederland importeren de vliegengordijnen en zorgen ervoor dat deze netjes in de winkels komen te liggen. Ook online kun je veel deurgordijnen shoppen. Toch is het beter om vliegengordijnen te kopen bij een bedrijf die de gordijnen ook heeft hangen. Zo kun je namelijk een betere afweging maken en kun je je keuze echt basseren op wat je voor je ziet hangen. Met online aankopen is dat allemaal wat lastiger omdat je dan van een foto uit moet gaan.