Espaniaproducts
Image default
leisure and Hobby

Welke fietstas past bij jou?

Heb je een nieuwe fiets gekocht en daar niet gratis fietstassen bij gekregen? Dan wordt het tijd om bij die fiets goede fietstassen te kopen. De vraag is alleen: wat is nou een goede fietstas? Een goede fietstas is iets heel persoonlijks. Je moet je misschien eerder afvragen welk soort tas bij jou past.

Welke fietstas moet je kopen?

Fietstassen zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Het wil niet altijd zeggen dat de duurste soorten ook de beste zijn. De duurdere soorten kunnen juist ook duurder zijn omdat er duurdere materialen zijn gebruikt of dat er met heel veel details is gewerkt. Een goedkope fietstas hoeft dus ook niet per definitie van slechte kwaliteit te zijn. Van belang is de vraag waar jij naar op zoek bent. Fiets je vaak vanuit liefhebberij en maak je dan verschillende tourtochten? Dan kan een kleiner model misschien al geschikt zijn. Eentje waar je bijvoorbeeld wel een regenponcho in kwijt kan, een thermoskan met koffie of thee en een lunchtasje. Maak je grotere tourtochten dan is een grotere fietstas aan te bevelen. Ook voor mensen die boodschappen op de fiets doen moeten zich afvragen hoeveel en hoe zwaar is mijn lading? Heb je elke dag een zware tas aan boodschappen? Dan zou ik adviseren om niet de goedkoopste fietstassen te kopen. Dit omdat die misschien minder goed bestand zijn tegen zware druk. Je moet ook rekening houden met de grote van het model. Je kunt wel stevige tassen kopen, maar als ze te klein zijn, schiet je daar natuurlijk nog niets mee op.

 

Verdeel je vracht over je fietstas en fietsmand

Mensen die regelmatig spullen op de fiets vervoeren, kiezen er ook nog wel eens voor om de spullen te verdelen. Zo kun je bijvoorbeeld ook een fietsmand of fietskrat voor op je fiets zetten en hier ook spullen in vervoeren. Ook een snelbinder op je bagagedrager kan handig zijn om gauw even een jas of tas onder te klemmen. Op Pimpjefiets, een website in fietsaccessoires en fietsonderdelen vind je heel veel keus in fietstassen, fietsmanden en fietskratten. Bekijk deze site eens en laat je inspireren. Kijk goed naar de specificaties die bij elk artikel genoemd zodat je goed weet wat het aangeboden materiaal is en wat het formaat is.